Variasi Hidup Kami

Kisah harian utk kenangan.Ayah,Ummie,Haziq dan Nisa
<< July 2017 | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 >>
JOM JENGUK DAPUR
Periuk Belanga Ujen
LINKS
PROFILE
SEARCH
<< Sapu Habuk | main | Nisa dan Kawin >>
スポンサーサイト

一定期間更新がないため広告を表示しています

| スポンサードリンク | - | - | - |
Al-Kisah
Uwaaa...dah lamanyer tak menulis di sini? kenapa ye...macam takde idea nak tulis. Asyik update periuk belanga sahaja.

Kehidupan kami macam biasa. Setiap pagi berperang dengan si kecik2 tu gerak bangun. Selepas solat subuh dalam 6:20 ummie akan usap2 Haziq sambil urut2 badan dia gerak bangun. Dan perkataan dia yang selalu keluar " Kejap lagi" atau " nak susu dulu". Lepas tu sambung tidur. Kena la gerak cara lain. geletek2 dia..tarik2 hidung dia...kalau mood baik dia gelak..kalau mood tak baik..merengek tak tentu pasal..hahaha abis tu ummie pun hampeh..org nyenyak tidur di tarik2 hidung...kekekeke.

Dah angkat bangun bawak la ke bilik mandi. mandikan haziq kena slow and steady. Kalau terkasar skit mula la enjin merajuk dia berbunyik. Bingit telinga. Selesai mandi nak kena pakaikan baju dan bukak chanel 612 untuk dia.
pastu gi plak kejut adik. Jannah selalunya (walaupun kengkadang ada gak hangin dia) senang di kejut. cium2 dia je kang dia bukak le mata dan kena sediakan susu sebotol dulu. lepas minum susu baru mandi. Selesai semua nie biasanye dah 6:45-6:50. ummie plak tergesa-gesa gi siap2. Lepas berkemas check plak barang2 diorang. selalunya kitorang dah siapkan awal2. In case lambat bangun kelam kabut le siapkan barang2 diorang plak.

Lepas tu dua2 tu berebut plak depa pintu lift. Dah macam routine. Asyik nak berebut tekan lift. Walhal dah nak dekat 2 tahun duk turun naik turun naik lift. Still nak bergaduh. Sampai bawah kang ada yang malas nak bawak beg..ada yang malas nak jalan..ada yg sakit hati lagi tak dapat tekan lift...adeeehhhhhhhhh....

Dalam kereta pulak..berebut seat. Kejap adik kejap abang yang buat problem. nak selamat ummie kena relakan jugak peha ummie jadik tempat jannah landing. Dah jenuh bising cakap jannah dah besar. dah sakit2 badan ummie bila dia buat aksi2 kat depan tu..tapi dia buat muka seposen je....nak jugak duduk dengan ummie...

Sampai sekolah..ada yg dah tertidur kat belakang..ada yg melengser bawah kerusi...ikshhhh terjegil2 mata ummie kengkadang tu...bila sampai kelas okey je..salam cium dan bye2....

Itu hari2 yang diorang buat perangai la...ada juga hari yg happy ending...
kami sama2 seronok bercerita..seronok melalak bersama2...hehehehehe

Keletah diorang nie masa di kenang mmg rasa lucu..tapi masa "real time" tu hanginnnn je selalu...hahahahahhahahaahahah

alamak..dah nak kul 6....nak balik kg malam nie..nak rush balik rumah , kemas2 barang....

sorejya...
mata
| ujen | apa-apa aje | comments(0) | - |
スポンサーサイト
| スポンサードリンク | - | - | - |