Variasi Hidup Kami

Kisah harian utk kenangan.Ayah,Ummie,Haziq dan Nisa
<< July 2017 | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 >>
JOM JENGUK DAPUR
Periuk Belanga Ujen
LINKS
PROFILE
SEARCH
<< Al-Kisah | main | Jannah dan Syamil >>
スポンサーサイト

一定期間更新がないため広告を表示しています

| スポンサードリンク | - | - | - |
Nisa dan Kawin
Since Izan suruh memokan cerita tentang Jannahd an isu perkahwinan nie aku pun nak titipkan la kat sini.

Kisahnye masa dalam kereta on d way balik dari keje.
tah apa permulaannya si Jannah dok mention dia nak kawin dengan Naqib.

Sejak dipasangkan dengan Naqib masa persembahan pakaian beragam, konsert last year dia asyik cakap Naqib tu pakwe dia. Perahsan betul anak dagho den tu.

Jannah : Ummie..Jannah nak kawin dengan Naqib
Ummie : Naqib suka Jannah ker?
Jannah angguk senyum-senyum

ummie : belajar pandai-pandai dulu , keje elok2 dulu baru nak cite pasal kawin.
Ayah : Jannah nak kawin nanti biar ayah ngan ummie carikan..hehehe

Jannah : jannah nak kawin jugak
Ummie : Mengeja pun tak pandai nak kawin
Jannah : Jannah pandai la
Ummie : ha...cuba..eja saya

Jannah sengih2 jeling abang.

Haziq : S.A sa. Y.A ya ---saya. Ummie abang boleh eja abang boleh ada awek la ye.
ummie kantoiiii
Ummie : hmmmm..Haziq tak sunat lagi...tak boleh jugak...
saveeeeeeeeeeeeee
Jannah : Jannah pun pandai...S.A sa Y.A ya..saya...haaa boleh je
Ummie : cuba eja susu
Jannah : S.A sa Y.A ..susu

bantai kena gelak dengan abang dia...hahahahahahaaa

Tapi sempat jugak la bersembang ngan abang dia kat belakang.

Jannah : Jannah nak kawin dengan Mawi lah
Haziq : Kalau Jannah kawin dengan Mawi, Bila Jannah besar Mawi dah tua.
sambil buat aksi tua
Jannah : takkkkkkkkkkk
Haziq : ye...cuba tanya ummie. Ummie..kalau Jannah dah besar nanti Mawi dah tua kan
Ummie : Ha ah
Jannah : takkkkkk uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

kakakakakakak....malas wa nak layan ini budak2 punya cerita....entah apalah istilah kawin bagi diorang nie.
| ujen | Nikki Nisa | comments(0) | - |
スポンサーサイト
| スポンサードリンク | - | - | - |